fredag 24. mai 2013

Sånn går det når Hanne får bestemme vei... ;)

Sol, slørskyer seiler over himmelen. Klokka er 05.00. 2 åringen har våknet tidlig, for en gang skyld. Og det er jo lyst ute. Det må være morgen. "UUUT !" Ikke lett å forklare, at det ennå er natt. For første gang på LANG tid, får 2 åringen ligge litt i mamma og pappas seng. Sikkert dumt! Men mammaen orker ikke, stå opp klokka 5!! Vi klarer å sløve i 2 timer. Pappaens klokke ringer, han skal på jobb. 2 åringen skal "UUUT!" Full fart frukost. Klokka 8 er vi klare. 2 åringen og mammaen må på tur igjen. 2 åringn må ha dukka med. Og dukkevogn. Og fat og skje, så dukka kan få mat. Og ei bok til å lese for dukka. Alt får plass i stellebaggen til dukka. Mammaen pakker sekken. Niste, bleier, ekstra klær. Så bærer det på tur.

Men først, en tur på butikken. Vi trenger solkrem. Den skal skiftes ut hvert år, sier apotek dama. Vi var uansett tomme (men den varte vist i mer enn ett år...ups...). Solfaktor 50 til 2 åringen. Solfaktor 20 til mammaen. Mammaen blir aldri brun, men har hvertfall lyst til å bli litt rød.... Det er bedre med for mye beskyttelse, enn for lite, sier apotek dama. Mammaen driter litt i om apotek dama advarer mot slitt hud og rynker. De kommer uannsett. (er der allerede)

2 åringen og mammaen går i sandkassen. Men uten "Matish", er det ikke så gøy. 10 minutt, så vil 2 åringen gå. Hun går og går. Mammaen følger etter. "Opp eller bort?" "opp!" "Opp eller bort?" "Opp!" 2 åringen viser vei, og plutselig er vi på toppen. " Kleppevarden" Utsikt over hele Klepp. Det blåser. Men er fint! ;)
2 åringen og mammaen har picnik. Godt med lunch, niste, etter en lang tur. 2 åringen har gått hele veien. Mammaen er imponert, og litt stolt ;) Mammen kjøpte en bolle på butikken. Med gul krem. 2 åringen liker best gul krem. Men hele bolla smaker "nam nam", på toppen av Kleppevarden. "var det godt?" spør mammaen (dumt spørsmål;) 2 åringen gliser fra øre til øre, "tose oss ! ;)" Ja. Vi koser oss !! ;)
Så, må dukka få mat. 2 åringen finner en plass på gresset. Frem med fat og skje. Dukka får mat. Og blir lest for. Et fantastisk skue, for mammaen.

Mammaen kjenner det er hviletid. Det gjør ikke 2 åringen! "mej ute!" (mer ute)
Det er klart, en trenger ikke hvile, når det er så fint ute. Men det trenger mammaen. På tide å gå. Veien ned, er like lang som opp.  2 åringen går også, omm enn S E N T ! Sette seg litt her...., sette seg litt der...., med dukka på fanget, eller ved siden... Mammaen må trille dukkevogna. Dukka vil bæres...
Ikke klar for å gå NED....


Jaja tenker mammaen, vi kommer hjem til slutt ;) Og knipser litt flere bilder, mens hun venter....
Og jammen kom vi hjem til slutt ;) Etter 4000 steg for mammaen. 2 åringen skulle hatt skritt teller. Hun har nok gått minst dobbelt så langt... og tre fire ganger så mange skritt... frem og tilbake... opp og ned... att og fram....
Mammaen er litt sliten, men veldig stolt ;)


Det skal bli fint vær i morgen også. Da må vi nok også "UUUT" ;) Anbefaler alle andre å gjøre det samme. Det er veldig fint "der ute" nå ! ;)

GOD HELG !! ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Veldig koselig om du vil legge igjen et lite spor etter deg ;)