fredag 12. juli 2013

"ja men skal bare-mammaen" og en lærenem 2 åring ;)

"Mamma elpa gisjemake !!" (mamma hjelp meg med klistermerkene). Det er vist andre gangen de ordene blir ropt ut mot badet. "Kommer øyeblikk vennen, men skal bare sette på en vaskemaskin" "ja, men skal bare-mammaen" stikker hodet ut baderomsdøren lenge nok til å få ropt ut et svar, før hun er tilbake i skittentøyet. 5 minutt går. Et par utrop til. Så er skittentøyet på vask, og "ja,men skal bare-mammaen" synker ned i sofaen to minutt. Hjelper 2 åringen med noen sammenklistrede klistermerker.

Støvet på badet venter. Så "ja, men skal bare-mammaen" forlater 2 åringen igjen. vaske speil. Vaske vasken. Vaske do. Veldig kjekt. "Mamma, elpa se hihaff!! " (Vil se fantorangen som blir venn med sjiraffen, på youtube) Nytt rop fra 2 åringen. Var det første gang? " ja kommer øyeblikk, skal bare vaske ferdig her" roper "ja men skal bare-mammaen" tilbake.

5 minutt går, uten noen flere rop. Så "ja, men skal bare-mammaen" vasker litt på kjøkken også.
Men så kjenner "ja men skal bare-mammaen" at det er tid for å sette seg ned. Og ikke bare fordi hun er sliten. "ja men skal bare-mammaen" synes det er viktig å holde det hun sier hun skal. Det er tross alt slik 2 åringen lærer, ved å gjøre som mammaen. Så hvis ikke mammaen gjør som hun sier, vil vel ikke 2 åringen heller gjøre det....

Det er ofte fredagene "ja, men skal bare-mammaen" viser seg mest. Så sant kreftene er til stede, er det tid for helgevask. Helgevask tar tid!! Når ikke kreftene er der de skal være !! Og når en 2 åring ofte vil ha hjelp.  Men 2 åringen er er tålmodig også. Hvertfall av og til ;) Og da hender det desverre, at "øyeblikk" blir litt lenge likevel..."Hanne nå må du komme å spise!"  2 åringen er på rommet sitt. Leker alltid så fint før kveldsmat. Ingen svar å få. "ja, men skal bare-mammaen" går ut i soveroms dørem. "Hanne, nå MÅ du komme å spise, det er snart natta! " 2 åringen leker med dukkene, i det rosa dukkehuset sitt. " Ja øgebikk" (Øyeblikk) kommer det fra 2 åringen, som ikke løfter blikket fra dukkene . "ja men skal bare-mammaen" må le. 2 åringen har lært et nytt ord i dag.... ;) Mon tro om hun har lært hva det betyr og ??! ;)

4 kommentarer:

 1. Hihi så søtt. Mon tro om det er fra "skal bare-mammaen" sin hun har det ifra ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe er redd for at det er en liten mulighet for det ja ;) Men ja synes det er ganske søtt, morro alder når de skal lære å snakke, mye rart å høre ;)

   Slett
 2. Hei,
  og takk for kommentar og gode ord inne hos meg.
  Veldig koselig med nye følgere. Og for en søt
  jente du har! Når det gjelder å føle at man
  ikke har krefter, har du kommet til "rett"
  person, for det vet jeg alt om. God helg til
  deg og familien din :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei ;)
   Tusen takk for kommentar og at du vil følge meg også, ja alltid kjekt med nye følgere ! Huff ikkje kjekt å ha så lite krefter, og trist å høre at du ikkje har det heller! Riktig god helg til deg og dine og, må den gi masse krefter ;)

   Slett

Veldig koselig om du vil legge igjen et lite spor etter deg ;)