tirsdag 11. november 2014

Samsoving.... Kos mens det varer, men godt når det er over ! ;)

Far i huset fikk en genial ide i går kveld... var det ikkje muligens på tide å flytte lillegutt ut av sengen vår på natten? Yepp me har samsovet ! Det hadde eg faktisk ikkje trodd me skulle, og hvertfall ikkje så lenge. Det var jo ikkje meningen egentlig, og ikkje spesielt gjennomtenkt heller. Det ble liksom bare sånn. Når eg kom hjem fra sykehuset med lillegutt var eg utsultet på søvn ! Og lillegutt ville ikke ligge flatt å sove på natten. Nei han ville ligge i armene. Så snart han ble lagt flatt, våknet han! Og hverken eg eller pappaen orket gå å bysse helehalve natta. Så de første nettene hjemme satt eg i sengen, godt lent på ei dyne i et hjørnet. Det funket greit nok, lillegutt fikk sove, og eg fikk også, hvertfall litt søvn ;) Men eg hadde baggen til vogna liggende i senga, og prøvde legge han ned i den så ofte som mulig, slik at han skulle bli vandt til å ligge for seg selv. Synes det er litt skummelt å la han ligge rett i senga vår eg...., redd for å dekke han med min dyne, eller rulle over han om eg sovnet tungt !

Etter en ukes tid, hadde endelig lillegutt blitt vandt med å bli lagt ned, og sov mer sammenhengende. Men det var mye grynting og han måtte stadig få inn tutten på nytt. Og det har det vert helt til nå, og da er det veldig greit å ha han rett ved siden av seg i sengen, så man slipper opp av sengen hele tiden. Og om han sover urolig, kunne e bare strekke handa bort å stryke han litt på kinnet eller panne, eller holde han i handa, så ble han så mye roligere ;) Joda, det er ikkje bare praktisk, men ganske så kos også, å ha han rett ved siden av seg i senga! Men i det siste har han sovet lenger og lenger sammenhengende, mellom 4 og 7 timer. Så joda, far ihuset hadde helt rett han, det var på tide å flytte lillegutt ut av senga! ;) Det var på høy tid me fikk litt bedre plass i senga igjen ! ;)

Soverommet vårt er ikkje allverdens stort, så egentlig skal han ligge i vogga utenfor døra vår, men eg syntes det var litt tidlig å flytte han ut av rommet. Så eg krangla med vogga i går, og fikk akkurat plass til den nedenfor senga ;) Godt fornøyd med det, var eg veldig spent på natta !! Og lillegutt var rimelig grei, og sovnet i vogn bagen (bare for å ha litt mer polstring rundt han i starten) i vogga til klokka tolv.

Senga føltes stor som et hav, når me la oss. Så god plass det plutselig var . Herlig !! ;) Og den som bråvåknet 7 timer seinere det var meg. Ny søvnrekord på mange måneder !! Jo lillegutt har sovet 6-7 timer i strekk tidligere. Men Hanne har vert forkjølet, så det har vert umulig å få så mye sammenhengende søvn. Men for ei herlig natt me fikk i natt !! ;) Eg våknet med en følelse av å ha forsovet meg, og det første eg måtte gjøre var selvfølgeli å sjekke lillegutt. Men han hadde det gullfint i vogga si han ;)

Armene over hodet.... godt tegn på at han sover godt ;)

Og gjett om energien strømte på etter den gode natta. Eg fikk Hanne og pappaen ut døra, og både eg og Kristian fikk oss litt frukost. Så var det ørten ting eg hadde lyst til å gjøre. I det siste har hele døgnet handlet om å få nok søvn. Leilighet og liv generelt har blitt satt på vent. Eg har gått i en evig døs føler eg, ja ammetåke heter det vist ;) Når eg stod opp i dag kjente eg lysten til å være våken og få gjort ting, var overveldende ! MEN eg kjenner kroppen min, og søvnbehovet mitt. Og i og med at eg har vert/er halvsjuk av forkjølelse, så trenger kroppen hvile.

Sikkert mange som misunner meg muligheten til å gå å legge meg og sove på dagen. Og eg er jo glad for at eg har den muligheten. Men i dag var det bare irriterende å "måtte" gå å legge seg igjen. Men eg vet at dagen kan bli veldig lang. Sannsynligvis er eg ikkje i seng før i 12 tida på natta. Og før det skal eg lage middag, hente Hanne i barnehagen, og helst få litt skikk på leiligheten. Så selv om energi nivået var på topp, tuslet eg i seng igjen, fordi formiddagen er eneste tid på dagen eg kan hvile. Og når man har sånne små søte noen, må man sove når man har mulighet !! ;)

2 timer senere var eg på beina igjen, og dagens energi forbruk kunne ta til ! 10000 ting eg ville gjøre, men å få gjort noe effektivt med denne herligheten i hus, som ligger å roper på meg....Nei det blir ikkje så effektivt. Men det har vert en god dag, og eg har nå fått gjort en del føler eg. Så satser eg på mange gode netter fremmover. Nå når samsovingen er over, Hanne er god fra forkjølelse og mammaen og pappen er på bedringens vei, satser eg på at søvnen blir god fremmover ;)

Andre som har samsovet med barna ? Hvorfor samsover du, eller ikkje? Synes det var ganske koselig så lenge det varte, men er glad for å ha fått han over i vogga nå ;)

2 kommentarer:

 1. Høres så koselig ut. Men jeg klarer ikke sove godt med
  noen flere enn min kjære i senga, så mine kjære unger måtte
  ligge i egen seng. Yngste mann lå i seng så stod rett inntil senga vår så det var bare
  å strekke ut handa å ta på han visst han var litt urolig. Han lå faktisk der til han var
  over tre år fordi vi hadde ikke plass til han noe annet sted.
  Har alltid syns det høres kjempekoselig ut å kunne ha de i senga.
  Tror det gjør at de blir velsig rolige og trygge.
  Men det høres godt ut å få sove godt selv også. Så det er bra at både
  du og Kristian sov godt i natt. En trenger det for aktive dager.
  Ønsker deg ei fortsatt god uke :)

  SvarSlett
 2. Så stor veslegutten har blitt. Vil tro det er godt å få igjen senga si for seg sjøl.
  Jeg likte ikke å ha ungene oppi senga, men minstemann var en del sjuk, og kom stadig vekk på besøk... Da han ble større og fikk stor seng, gikk jeg dit og lånte den, mens yngstemann og far lå i senga vår og sov. Men dette tror jeg er veldig individuelt og når de er så små er det jo koselig da.
  Klem fra Marit

  SvarSlett

Veldig koselig om du vil legge igjen et lite spor etter deg ;)