søndag 14. juni 2015

Kjære Tooji, fra en synder til en annen....

Jeg er kristen, har vert det hele livet og har alltid hatt et godt forhold til kirken. Det er desverre ikke så ofte jeg går der lenger. Men det er mest fordi jeg desverre ikke er så klar til å komme meg noen steder klokka 11 på en søndag ... :) Men jeg er likevel veldig glad i kirken.  Å komme inn i en kirke, gir meg en helt spesiell og god følelse. Det er litt den samme følelsen som jeg får av å komme hjem til barndomsjemmet etter å ha vert lenge borte ! Det er også litt den samme følelsen jeg kan få når jeg er helt alene, ute i naturen, og har god tid til å senke skuldrene og nyte alt det vakre rundt oss. Det er en følelse av å komme nærmere livet, å få et møte med livets kraft, å komme nærmere det jeg kaller Gud. Ja jeg har et veldig godt forhold til kirken, men heldigvis et enda bedre forhold til Gud !! :) Og nettopp derfor skriver jeg dette, fordi du har gjort noe som jeg kjenner provoserer meg. Og etter å ha lest diverse inlegg i aviser og debatter i helgen, får jeg så trang til å kommentere selv!

For en stor snakkis denne helgen har vert din "ut av skapet" musikkvideo. Og jeg skjønner deg, til en viss grad.... Jeg skjønner ditt ønske om å "komme ut", jeg skjønner ditt ønske om å bli respektert  og sett på som likeverdig i kirkens øyne. Jeg skjønner ditt ønske om debatt og en forandring i kirken, for ingen bør føle seg mobbet eller utestengt av kirken !!

Ja og jeg synes det er trist at gjerne ikke homofile føler slik jeg føler overfor kirken. Og at kirken kan være grunn til at mennesker føler seg mobbet, og det blir en grunn til selvmord, er jo helt forferdelig !! Og jeg synes derfor ikke noe om at homofile ikke har den samme respekten, likeverdet og er velkomne til alle kirkens bruksområder, på samme vis som "alle oss andre". Desverre har kirken alltid vert slik. Kirken er vel ment å være Guds forlengede arm, og derfor setter de opp samme "regler" som de mener Gud har satt. Personlig mener jeg dette er feil. Leser en gjennom hele bibelen, kan en finne utallige ting som ikke er "lov", som er syndige. Vi er alle syndere ! Så nåløyet er nok altfor lite for oss alle sammen. Ingen er vel egentlig "gode nok", alle gjør vi feil,  hver eneste dag! Men nå er vi nå faktisk så "heldige" at det ikke er opp til oss å dømme noen andre. Derfor synes jeg kirken skulle vært åpen og LIK FOR alle og MOT alle. Og hvordan noen som tror på Gud, kan si at "slik du er skapt, med de følelsene du har, er feil og syndig". Det strider imot mitt syn på Gud. Gud har skapt alle og han gjør ikke "feil"  :)

Så debatt er nok absolutt viktig, og en endring hadde vert velkommen i mine øyne ! Jeg tror uansett ikke Gud ville anklaget "oss", for å "åpne" kirken for homofile på lik linje med alle andre. Men jeg må likevel si at derfra, og til å si at kirken må følge samfunnsutviklingen, det blir helt feil i mitt hode. At kirken kan ta feil, har tatt feil fra starten av, og må endre seg er en ting. Kirken har tatt feil av mange ting, helt fra begynnelsen, og har gjort veldig mange feil opp gjennom tidene! Men å si at kirken må endre seg på grunn av at sammfunnet endrer seg, er en helt annen ting. Gud endrer seg ikke selv om samfunnet endrer seg. Og vi tror ikke på Gud fordi vi har og går i en kirke, vi har og går i kirken fordi vi tror på GUD. Han er den samme, uansett hva vi gjør, mener og bestemmer.

Så Sorry Tooji, men her synes til og med jeg at du gikk langt over streken !! Jeg synes det var en utrolig merkelig måte å be om/ kreve respekt fra kirken, når du så tydelig viser at du ikke har respekt for den overhodet !! Vær så god, gå inn og kyss presten ! Og vis ekte og god kjærlighet mellom dere. Men sex på alteret, da lyser det dissrespekt lang vei !! Det finnes andre måter å vise kjærlighet på ! Og det er her det skurrer litt for meg... For hvis du faktisk ØNSKER respekt fra kirken og GUD, da ville du vel aldri "hatt sex" på alteret hans !?! For all del, sex er noe vakkert mellom to mennesker, og Gud applauderer helt sikkert når to som elsker hverandre finner sammen, og viser hverandre slik kjærlighet også. Men det har ingenting på et alter å gjøre. Og måten dette blir fremstilt på, til og med med menigheten som tilskuere, det virker mest pornografisk for min del. Og noe mer respektert blir du tvilsomt blant dem som bestemmer noe over kirken. Om noe, er jeg redd du bare har satt tre utropstegn bak "deres" tro og mening om at homofile og homofili er noe feil, perverst og syndig. Så det var desverre skivebom. Men joda, debatt det fikk du hvertfall ! Men jeg er redd for at overfor de som faktisk bestemmer.... så gjorde dette vondt verre...

Jeg personlig får ikke varige men av denne videoen, og det tror og håper jeg ikke så mange andre heller får. Jeg synes mer det er trist. For jeg tror det gjorde mer for å hindre en endring enn fremme en. Men når alt dette er sagt, så håper jeg at jeg tar feil! For jeg håper også på en endring! Jeg er selv en synder, slik vi alle er. Men jeg er nok en veldig stor synder i noens øyne. Ja i noens øyne lever jeg i synd, slik noen mener de homofile lever i synd. Jeg har vert samboer i 13 år. Noe som nok gjør meg til en diger synder i noens øyne :) Jeg ser ikke slik på det. Jeg føler mitt forhold til mannen min, er like velsignet, som om en prest hadde velsignet det. Ja jeg kaller han mannen min, for det er det han er, uavhengig om vi er gift på papiret og i kirken. Og overfor Gud kunne vi ikke vert mer gift etter min mening. Jeg har et personlig forhold til Gud, et forhold som ikke er avhengig av kirken.

Hvis dette var et PR stunt, så gratulerer jeg deg !! :) Men var det så personlig som dette kan virke, mellom deg, kirken og Gud, ja da synes jeg synd på deg nå. Og jeg håper inderlig at du ikke tar deg nær av alt som blir sagt og skrevet fremmover ! Og jeg håper også at dette ikke går mer utover andre homofile ! Og om ikke "kirken" endrer seg, så håper jeg at du og andre homofile klarer se forbi kirkens kortsynthet, og ha et personlig og godt forhold til Gud likevel. Og skulle det gå opp for deg at dette stuntet også var ganske dumt og dissrespektfult overfor Gud, så ikke vær redd :) GUD er mye flinkere til å tilgi enn det mennesker er !!! :)

Hilsen fra en synder...Andre som har mening om saken, så vil jeg gjerne høre ? Fyr løs !! ;)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Veldig koselig om du vil legge igjen et lite spor etter deg ;)