fredag 9. oktober 2015

Den perfekte fredag.... :)

Klokken er 21 på fredagskvelden, og mammaen er SÅÅÅ trett. Både kroppen og hodet er fullstendig utladet. Hun skulle nok gått og lagt seg, pleiet kroppen, forkjølelsen, og fått ladet godt opp til helgen som står for døren. Men mammaen vil sitte å nyte litt til. Sitte å nyte følelsen av en perfekt fredag ! Dagen i dag har vert spesiell, spesielt fin og god. Kanskje synes ikke andre at mammanes dag har vert noe særlig spesiell, men for mammaen , og i mammaens liv, er denne dagen spesiell ! Sånn spesiell, at den gir en ekstra varme i hjertet, og en helt spesiell lykke, som faktisk gir en anelse av tårer i øynene :) 

4 åringen, ett åringen og mammaen stod opp sammen med pappaen halv åtte, og fikk sendt han på  jobb. 1 åringen var tydelig lykkelig over at 4 åringen hadde fri i dag. Men de første par timene ble fryktelig lange for de små, de ventet nemlig på noe helt spesielt ! De ventet på besøk av kusinene. De to herlige kusinene på 3 og 6 år. Det skjer ikke så ofte, faktisk så sjelden at 4 åringen ikke husker sist besøk. Det er stort sett mammaen, 4 åringen og 1 åringen som reiser den andre veien. Fordi for mammaen er det å reise hjem.  De bor nemlig hjemme på den gården mammaen har vokst opp. Men det skjer heller ikke så ofte, fordi å reise er ganske slitsomt for mammaen. Men denne gangen, var det høstferie for tanten, og onkel hadde fått avløser i fjosen. Så da kom de denne veien, og satte av nesten hele dagen for å være sammen med de som ventet spent på onkel, tante og kusinene sine. Det gjorde mammaen så varm om hjertet. En hel dag sammen med sin fantastiske lillebror, og fantastiske svigerinne. Ja for ikke å glemme de herlige tante barna. Det ble en super dag. 4 åringen og mammaen lagde muffins før besøket kom. De fikk alle nyte, sammen med hjemmelaget julebrus. ( husholdningssaft med tilsatt kullsyre, smakte som julebrus ifølge de små ;) Etter et par timer var det klart for minsten å hvile. Da tok tante og onkel de andre små med ut på tur, så mammaen også kunne hvile. Det satt langt inne for mammaen å gå å legge seg !!! Hun ville så gjerne bli med. Men fornuften seiret, og hun stupte i seng, mens mini sov. Mammaen derrimot, fikk ikke sove, men fikk hvertfall hvilt både kropp og hode en god halvtime. 

Imens var 4 åringen ute og fikk stolt vist frem barnehagen sin, og den kjære Kleppeloen, som blir brukt så flittig :) 

Når minsten våknet, måtte mammaen og minsten ut å treffe de andre. Så bar det av sted på senteret, for en herlig lunch, og selvfølgelig is til dessert :) På tur med onkel og tante :)


Timene fløy for fort i dag. Lek og prat og kos, og plutselig var klokken nesten fem. Da måtte det tas farvel for nå, og takkes for en super dag. 4 åringen var godt fornøyd, og litt sliten :) Mammaen hadde helt glemt at 1 åringen kanskje skulle ha hvilt litt til på ettermiddagen, men det hadde vist 1 åringen også glemt. Sosial type, som ikke har tid til å hvile når det er noen kjekke mennesker å prate med :) 

Mammaen var super fornøyd med dagen. Så fornøyd at det gav energi nok til å lage hjemmelaget pizza, som stod klar når pappaen kom hjem fra jobb ! Imens pizzabaking, fikk 4 åringen toppet dagen, med litt leking med verdens beste lille nabo. Og mini, ja her ser dere hva som oppholdt han under pizzabakingen :) 

Mammaen kunne ikke finne 1 åringen, men hørte noen rare lyder fra bak bordet. 
Da mammaen kikket bak, ble hun møtt av dette synet.
(En piano youghourt boks storesøster hadde satt fra seg på bordet. 
Spist opp, men tydeligvis en smak igjen ;)
Så herlig, at mammaen klarte ikke bli sint.
Og mini fikk fornøyd nyte i fred, til han var ferdig :)
 
Og så... bare for å gjøre dagen fullstendig komplett !! :) Kom pappaen hjem med 5 store flotte buketter med blomster. Neida.. ikke til mammaen hehe (vel, kanskje litt til mammaen også :), De var til 4 åringen !! 4 åringen ELSKER blomster. Og i dag var der så mange blomster som skulle kastes på jobben til pappaen. Sånn er det når en jobber i butikk. Så da fikk pappaen ta med hjem :) Så når den hjemmelagede pizzaen var ferdig inntatt, fikk 4 åringen være ekstra lenge våken. Hun måtte jo være med å dandere blomstene i alle de forkjellige blomster vasene som måtte til. Og alle ble faktisk helt fulle, så de måtte gi bort noen roser til naboene også :) Må nesten vise litt av resultatet !!
Yepp, det var den dagen. Den perfekte fredagen ! :) Å få være så mye med familie, det gjorde godt for mammaen. Mammaen savner familie, det er noe av det som må vike for sykdom. Mammaen synes det er trist, og håper det blir lettere når barna blir større. Men i dag, i dag er det ikke trist. I dag sitter mammaen bare å nyter. Nyter følelsen av en perfekt fredag !! :)


Hva gjør din dag perfekt ?? 

Ønsker alle en perfekt helg,

Og husk... det er mest opp til DEG, 

å gjøre helgen perfekt :) 

Gjør en god helg da dere ..... !! :)


2 kommentarer:

 1. Så herleg Åshild! Alt i saman.

  Stor klem og god helg til deg og dine :-)

  SvarSlett
 2. Ble så glad av å lese det du har skrevet.
  Godt å høre om slike flotte dager siden jeg vet
  at alle dager ikke er slik for deg.
  Ja det er et savn å ikke ha familien i nærheten.
  Og når en i tillegg ikke har helse til ei reise som
  ikke egentlig er så lang, så blir det ekstra vondt.
  Godt at din bror tok med familien å kom en tur.
  Jeg har vært på Jæren i helga, kom heim nå i kveld.
  Har feiret min mors 85 år dag. En koselig feiring med
  alle mine tanter og onkler pluss mine søsken m.barn
  Flott med mange roser og andre blomster i overflod, noen ganger.
  Her har jeg og enkelte ganger fått flere buketter av min sønn.
  Han har fått/funnet de i avfallekonteinere til butikker.
  Ønsker deg ei velsignet god uke kjære deg :)

  SvarSlett

Veldig koselig om du vil legge igjen et lite spor etter deg ;)