onsdag 21. mars 2018

En ny vårDet har vert vinter.

Skikkelig vinter! Lenge …. For lenge!

Det har vert mørkt. Kaldt. Snø. Is.

Det har vert mørkt ... Tunge mørke skyer som trykker deg ned. Som om du må bære hele himmelen.

Det har vert kaldt ... Iskaldt. Sprengkaldt. Du blir innestengt av kulden. Man stenger seg inne når det er kaldt. Eller man stenger verden ute. Åkke som … du er inne, og verden er der ute …

Det har vert snø … Slik at du vasser i snø. Med slitne steg, må en streve seg frem. Det er tungt. Blodslit å kjempe mot snøen. Det går så langsomt da, så langsomt. Man kan ha lyst til å gi opp.

Det har vert is .... Klink is. Man må gå sakte på isen. Forsiktig! Føle seg frem. Du kan falle. Det er slitsomt det også. Og så faller du. Det er vondt. Veldig vondt.

Men du må reise deg igjen. På tunge, slitne, vonde ben. Kjempe videre. Et steg av gangen.


Jeg trenger vår nå, sol, varmere tider. La ting gå lettere igjen. La ting gå raskere igjen. Bare ikke tiden, den går mer enn fort nok. For fort. Livet går for sent, men tiden for fort! Jeg ville så mye mer, skulle, ville, burde!! Men vinteren har vert lang. Mørket tungt. Kulden sprengende. Snøen dyp. Isen glatt, og jeg har gått langsomt. Forsiktig! Så korte steg, for mørket, kulden, snøen og isen er slitsom og farlig!Jeg er klar for vår nå. Så klar for å få bort mørket, kulden, snøen og isen. Kaste klærne. Kjenne den milde, varme vinden i ryggen, som fører meg fremover. Kjenne varmen fra solen, fra en skyfri himmel.Kjenne meg lett. Løpe på lette, raske ben. Med gress under føttene.  Kjenne meg fri. Kjenne meg klar for livet. Jeg vil ut.

Jeg skal ha vår nå!

Jeg skal leve.

Der ute!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Veldig koselig om du vil legge igjen et lite spor etter deg ;)