tirsdag 27. mars 2018

Lettlagde påskekort for store og små


Jeg har en jente i hus, som elsker å tegne og fargelegge. Ja faktisk er vi veldig glad i det alle fire. Og far i huset er faktisk den flinkeste til å tegne. Men det er nå Hanne som gjør mest av det. Og et bilde, kan fort bli et kort. Jeg har likt å lage kort lenge, men det begrenser seg litt med små barn i hus. Og alt tidkrevende som hører til. Men nå er barna større, og kan jo også bli med!
 Hanne har blitt glad i å lage kort, men har ikke likt å sende de fra seg. Hvertfall ikke når hun blir fornøyd med dem. Da vil hun gjerne beholde dem selv. Forståelig det, for en jente på 7 år. Helt til jeg fortalte hva et kort kan bety. For et kort kan bety mer enn en konfirlutt i postkassen. Et kort er som et stort "hei"; med et stort smil og gjerne en klem. Og hvem vet hva det kan gjøre med noens dag. Og som alle vet, smil smitter. Det får ringvirkninger. Så hvem vet hvor langt det kan nå :) 
Og kanskje... kanskje blir kortet hengt på et kjøleskap og vises til flere....
Det hjalp, og plutselig ble det gøy å sende selvlgde kort!!

Og nå har faktisk Kristian på 3 år også fått blyant grepet på plass, og blitt ganske flink til å tegne innafor strekene. Det var ikke så gøy å være med å tegne før han klarte det. Han ble bare sint og lei fordi han ikke klarte tegne innafor, slik som storesøster. Men nå ser jeg for meg mange tegnestunder for hele familien :) 

Kortene nedenfor er enkle. Du trenger ikke stempler, vi har rett og slett googlet "påske fargelegging" eller "easter coloring". Så kan du velge og vrake i en masse fine påskemotiv. Kopierer du de til paint e.l. kan du selv velge hvilken størrelse du vil ha de i :) 
Print ut, farkelegg og klipp ut ;) 
Vi har ikke printer selv for tiden. Men det er bare en ekstra grunn til å ta en tur på biblioteket, å printe litt. Kjempe gøy det også :) 
 Påskekyllingene her er laget av tråd, limt på i sirkler. Pynte med nebb og øyne, så blir den mer levende :)

 Jeg må jo også være med å fargelegge, og lage. 
Så det ble et par som vi samarbeidet på også. 
Veldig gøy når barna "arver" våre hobbyer !!


 Alle disse kortene er nå på vei ut i "verden". 
Ikke så veldig langt hehe... Men håper de kan glede de som får dem :)
Hvorfor ikke sende en hilsen i posten i påsken? 
Det er såre enkelt ! 
Og hvem vet hvor langt en "glede" når :) 

(Det funker å sende en "glede" på nett også!! 
selv om den ikke kan henges på kjøleskapet :)

Fortsatt god påske!


1 kommentar:

  1. Så koselige kort.
    Ble nok glade de som fikk disse 🐥🌷

    SvarSlett

Veldig koselig om du vil legge igjen et lite spor etter deg ;)