lørdag 22. mars 2014

En rampete 3 åring gjør en ellers tålmodig mamma rimelig frustrert.... av og til... ;)

"Her var det rotete" sier en skittviktig liten 3 åring, og sukker oppgitt. Mammaen klarer ikke la være å smile. "Ja da vet me ka me må gjer i dag eller ka?" svarer mammaen. Jaja det er jo greit å ha litt å gjøre, når pappaen jobber helg, og alle potensielle leke/besøks venner/familie er bortreist. Pappas jobbe-helger er ikke noe særlig, synes 3 åringen og mammaen. De savner pappaen da, når han skal jobbe fra 9 til 18....Men i dag må vist 3 åringen og mammaen rydde og vaske. Så kanskje de får tida til å gå... 3 åringen liker å vaske opp. Ehh... skylle ting... lage såpe bobler og skum... Mammaen bestemmer; ikke så mye såpe, og drypper et par dråper zalo opp i vannet. Men ikke alltid 3 åringen gjør som mammaen bestemmer.... !!


Mammaen setter på en vask, mens 3 åringen "vasker opp" på kjøkken. Når mammen kommer tilbake , ser vannet snodig grønt ut, med en haug fint skum på toppen. Det er ikke så rart i det hele tatt, når hun oppdager at zalo flasken nesten er tom !! 
"Nei Hanne, ka du har gjort?" spør mammaen oppgitt. "Eh... skum?!" sier 3 åringen, og gliser, som om mammaen må være helt dum i hodet. "Ja eg ser jo det, koss fikk du tak i den?" Mammen trodde ikke 3 åringen hadde så lange armer... vel der tok hun feil!! Mammaen tar stadig feil om hva 3 åringen kan og ikke for tida. "Du sko jo ikkje ha meir såpa!!" sier mammaen oppgitt. 3 åringens ansikt legger seg i de alvorligste miner. "Å nei" sukker 3 åringen. Før hele ansiktet sprekker i en fnise latter igjen. Mammaen prøver å se streng ut, og 3 åringens ansikt legger seg i alvorlige miner igjen. "Unsjyl Åshild" sier 3 åringen med trist stemme, men det varer bare 5 sekund, før ansiktet igjen sprekker i en trillende latter. Mammaen klarer ikke holde seg, og må le hun også. "Du e så gla i meg?!" kommer det så spørrende fra 3 åringen.  Barneoppdragelse er en utfordring med en 3 åring som er veldig god på skuespill, og er litt i skjønneste laget! 3 åringen vet akkurat hvordan hun skal vri seg ut av mammaens reprimander... som regel...I går var ikke mammaen så lett å ha med å gjøre. Men det var ikke 3 åringen heller. Det henger ofte sammen... av en eller annen grunn....!? Det var fint vær i går. Ikke sånn blåsbort dag som i dag. I dag ringte pappaen hjem og sa "hold dere inne, det blåser nesten storm. e hodt på å blåse bort når e skulle fylle bensin" en liten overdrivelse tror mammaen. Men det blåser NOK ! Og plutselig så tordner det OG snør det og. Det er det rareste !! jo det blir nok innedag i dag ! ;)

 Og det har vert mange innedager denne uka ! 3 åringen har hatt øyebetennelse hele uka, da er det ikke så godt med mye vind i øynene. (fikk antibiotika dråper på mandag, men det tok litt tid før de virket ordentlig) Mammaen tror kanskje det er derfor 3 åringen var litt utfordrende å ha med å gjøre i går også. Øyebetennelsen hele uka... 3 åringen fikk bare være i barnehagen en dag, og mye inne resten av uka. En 3 åringen har MYE energi som skal ut. Der var nok litt mye futt og fart igjenn inne i 3 åringen i går... Og så har 3 åringen og mammaen vert sammen, nesten alene hver eneste dag. De har kost seg masse sammen. Men det har vert en tendens til å¨bli BITTE litt lange dager også.
Da kan en bli bitte litt lei !!;)Det var nok derfor dagen i går var litt lei også... eller.... 
Formiddagen i går var fin. Fint vær. Og en ganske snill 3 åring... 3 åringen og mammaen gikk og matet endene. Det var kjempe lenge siden !! og endene var ganske sultne. 
Det var en fin tur. Rent bortsettfra at det tok "100 år" å komme seg hjem. Det var nok da mammaen begynte å bli frustrert. En frustrasjon som hang i utover dagen. 3 åringen skal jo gjøre det meste på veien hjem. Hoppe. Klatre. Balansere. Danse. Putte pinner i alle søleputter eller kummer. Kanskje finne en mark. En snegle. Noen stener..... sånt tar tid !! Men vi kom jo hjem til slutt. Fikk spist lunch og funnet senga for en hvil.Pappaen jobbet kveld i går. Da satt 3 åringen og mammaen på med pappaen ned til Sandnes. 3 åringen liker seg godt på jobben til pappaen. Der får hun sjarmere alle som jobber der. Det er kjempe gøy å tøyse med de !! Det var fint å være der i går også. Helt til 3 åringen og mammaen skulle gå å ta bussen. Å komme seg fra A til Å , tok selvfølgelig evigheter igjen. Men til slutt sto en sur 3 åring, og en frustrert mamma å ventet på bussen. Akkurat på tiden !!Men tror du ikke den lille 3 åringen har andre planer enn å stå stille i ro og vente på bussen !! Rett ved siden av buss stoppet ligger kirkegården. En ganske høy, men pjuskete, vissen hekk er alt som skiller mellom gangfeltet 3 åringen og mammaen står på, og kirkegården. 3 åringen er endelig fri litt. Etter å ha blitt "slept" etter armen de siste 20 metrene. Og en liten rampete 3 åringen ser selvfølgelig sitt snitt i å gjøre spillopper, når en sliten mamma endelig slipper taket.
 På et sekund har 3 åringen sneket seg gjennom den trange hekken. 
Det er som om mammaen kan høre 3 åringens tanker. 
" hmm... her har eg ikke vert før. Her er det nok litt vanskelig for mamma å få tak i meg, SÅ... ka spillopper kan eg gjøre her mon tro... hmm... den flate gravstenen ser gøy ut å balansere på... !" Mammaen... litt for sliten til å reagere raskt nok, roper etter 3 åringen. "Hanne, kom her. nå kommer bussen snart!!" Men 3 åringen, har ikke planer om å komme tilbake med det første. Nei dette var vist et spennende sted !! Mammaen roper igjen, strengere. Men til ingen nytte!! 3 åringen løper lenger og lenger unna hekken. Mammaen ser på klokken for 50 gang de siste 10 minuttene. 3 minutt siden bussen skulle kommet.... mammaen har ikke annet valg enn å trenge seg gjennom den trange hekken, og sette etter 3 åringen. 
Men mammaen finner fort ut at det ikke er bare bare å fange en 3 åring på en gravplass. 3 åringen er blitt så kjapp, kjappere enn mammaen på sånne trange steder. Det blir en svært ufrivillig og krevende jakt på en 3 åring innimelom gravstøtter og busker. En fnisende 3 åring, med en fly forb.... mamma etter. Mammaen er frustrert. Og sint. 3 åringen fryder seg. Og slipper ut noen frydefulle hvin hver gang mammaen nesten får tak i henne. Mammaen blir sintere. Det gir ekstra krefter. Mammaen får langet ut en arm og nappet fast i hetten på 3 åringens jakke. "Nå kommer du her, bussen kommer nå !!" sier mammaen sint. Og hun blir ikke mildere stemt når hun skimter den grønne bussen som kjører rolig forbi, på den andre siden av hekken. Bussen som bare går en gang i timen !!! 3 åringen synes heller ikke det er noe morsomt lenger. Ikke nå når hun er fanget. Men nå slipper ikke mammen med det første. 
Selv om bussen har kjørt !! :(Ja. det var et glimt av gårsdagen ;) Og joda, 3 åringen og mammaen kom seg hjem til slutt.... Mammaen kan le av det nå, men hun lo ikke så mye i går ettermiddag. Men sånn kan det være noen dager. Stort sett koser 3 åringen og mammaen seg sammen. Men av og til. Noen dager. Noen dager kan være en smule utfordrende ;)
På hyllen i stua står en nydelig rose. 


Sist helg hadde ikke pappaen jobbe helg. Så på lørdagen. Lørdag formiddag. Når mammaen skulle hvile, og været ikke var så veldig utevær. Gikk 3 åringen og pappaen på kjøpesenteret og lekte. Når mammaen stod opp igjen. Kom pappaen hjem med en nydelig rose !! ;) 3 åringen kom løpende og ropte "en rose t deg mamma". 3 åringen hadde tydeligvis gledet seg til å gi den til mammaen ;) Og mammaen. Mammaen ble helt rørt. En nydelig rose, sånn helt uten grunn.... ;) 


Hvis mammaen av og til har blitt litt frustrert her hjemme denne uken, så har hun kikket bort på den nydelige rosen. Da husker mammaen på hvilken fantastisk mann og datter hun har. Så gode og snille, selv om 3 åringen kan være en ramp innimellom ;) 


Hva får DEG til å "tippe"?
Hva gjør DU når tålmodigheten tar slutt ??
Eller gjør den aldri det ? ;)
3 åringen og mammaen ønsker alle en frustrasjons fri helg !! ;)
Og det SKAL vist bli fint vær,
så NYT ! ;)

PS: Det ble fint vær i ettermiddag.
3 åringen og mammaen fikk en fin tur ut.
De koste seg med å grave etter mark ... hehe...
Og så... var det inn å bade!!
En fin fin dag ble det,
med minimalt med frustrasjon faktisk.
Kanskje mammaen fikk ut det meste i går ;)
Men NÅ er det HELG,
og 3 åringen og mammaen gleder seg til å kose seg med pappaen ;)
  

6 kommentarer:

 1. Ja, 3års alderen kan vere nokså plagsom.
  Ein av alle desse trassalderane som kan kome.
  Godt dokke har fått betre stunder etterpå.
  klem og god søndag :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja me har nå stort sett gode stunder ;) Men me har vert ganske heldig til nå tror eg. Ho er ei kjempe snill jente ! Så me blir litt ekstra satt ut når ho får noen skikkelige trass dager hehe... Men det er viktig for utviklingen det også, om det er en smule frustrerende for foreldrene ;)
   Klem og ha ei fin ny uke ;)

   Slett
 2. Travelt med en 3 åring :-)) Vi koser oss med barnebarn, men de har vi jo bare på lån og kan levere tilbake med takk for seg :-)) God ny uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det er travelt med en 3 åring, men stort sett veldig koselig også ;) Koselig å få låne barnebarn tenker eg! Men synes det er litt urettferdig... Det virker som om barn alltid oppfører seg bedre hos besteforeldrene ... ;)
   Ha ei fin fin ny uke !
   Klem

   Slett
 3. Et herlig innlegg. Kan forstå frustrasjonen.
  Har hatt to til tider krevende gutter.
  Den eldste var ekstra krevende.
  Husker den yngste noen ganger sa at slik
  skulle ikke han være når han såg at eldstrmann
  var ekstra utfordrende. Er 4 år mellom de så han var
  ikke så gammel da han sa det.
  Går ut fra at dere har nytt den herlige uka som har vært
  med nydelig vær. Var på Klepp på mandagen, Tok bussen fra Bryne
  og ble hentet av min bror etter en liten runde i Klepp¨s bruktbutikker.
  Kommer litt bilder etter hvert når jeg bare rekker å pakke ut.
  Ønsker deg ei herlig helg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjekt du likte det hehe....
   Litt frustrasjon kommer man nok ikkje utenom,
   men stort sett har me hatt noen herlige solfylte uker nå !
   Masse kos og glede ;)
   Såg ut som en kjempe fin tur du hadde.
   Heldig ved været ;)
   Ha ei fortsatt god helg !
   Klem

   Slett

Veldig koselig om du vil legge igjen et lite spor etter deg ;)