tirsdag 8. juli 2014

3 åringen og mammaen nyter siste ferieuken, og gleder seg bitte litt til hverdagene kommer ;)

Det høres tung pust, fra en liten kropp, i en stor seng. 2 minutt tok det. Fra "god natt lille venn", til veldig tung pusting i senga. Ja mammaen tenker den lille kroppen var veldig trett i dag. Da er det lett å sovne, selv i ny stor seng. Ja 3 åringen har nemlig fått ny stor seng denne uka!! For 3 åringen er jo altfor stor for sprinkelseng nå, må vite ! ;) Og det har jo gått over all forventning. 3 åringen går ennå ikke ut av sengen uten å rope på mammaen først. Fint det synes mammaen. Men for sikkerhets skyld har mammaen og pappaen anskaffet sikkerhetslenke på ytterdøren også. Sikkerhetslenke for å holde 3 åringen INNE, om hun plutselig skulle komme på en lur ide om å gå ut uten å si fra. Og den virker, ikke bare på 3 åringen !! Mammen har ikke tall på hvor mange ganger hun selv har gått rett i døren de siste dagene. Jaja, det viktigste er at det er trygt for 3 åringen. Mammaen sitt hode og kropp MÅ vel venne seg til den etterhvert ;)

Det er koselig med stor seng, synes mammaen. Ja det synes vist 3 åringen også. For plutselig er det gøy å bli lest for igjen. Det har ikkje vert så spennende i det siste. Kjekkest å "lese" selv. Men når mammaen ligger ved siden av i sengen. Da e det koselig å bli lest for. Da synes mammaen også det er kjekt å lese FOR. SÅ koselig å ligge i sengen sammen. Snakke om dagen som har gått. Lese bok. Synge noen sanger. Synge kveldsbønn. Gi en god natta kos og suss mens en sier "god natt lille venn, og sov godt. Nå passer mamma, pappa og englene på deg når du sover. Så skal me finne på masse mer gøy å gjer i måro!"  Det er noe annet å gjøre det i sengen, enn i sofaen eller bøyd over sprinkelsengen. Mammen gleder seg til koselige kvelds stunder fremmover ;) 

3 åringen og mammaen snakket en del om dagen i dag, i sengen. "Mamma har hatt det SÅ kjekt sammen med deg i dag!" sa mammaen. "Tusen takk" smilte 3 åringen. "Eg har og hatt det sjekt i dag, me har gjort masse koselig" Fortsetter 3 åringen. "Og så møtte me Sara !!!" Stråler 3 åringen. Sara, er en av de andre jentene i barnehagen. Barnehagen som 3 åringen har hatt ferie fra i 3 uker. 3 uker er lenge for en 3 åring! Det har blitt tydelig, spesielt den siste uken. Mammaen har hatt mange tanker om barnehagen. Mammaen har hatt dårlig samvittighet for å levere 3 åringen noen dager, og dårlig samvittighet for at 3 åringen av og til har hatt lange dager der. Mammaen har nesten tenkt på det som en oppbevaringssted for 3 åringen. Et sted 3 åringen er fordi mammaen er sliten. Men mammaen har egentlig aldri tenkt skikkelig på, hvor viktig barnehagen er i livet til 3 åringen. Hvor viktig del av livet til 3 åringen barnehagen og alle de som er der har blitt!! Det har blitt tydelig de siste ukene. 3 åringen har snakket mye om alle "ungane mine" de siste ukene. Ja det er det hun alltid har kalt dem. 

På mandag begynte pappaen på jobb, etter 3 uker fri. Når mammaen forberedte 3 åringen på dette, svarte 3 åringen : " og så skal Hanne i barnehagen, JAA!! Da kan eg leke med Marie-min og alle ungane mine igjen. Marie er søsteren min" Mammen ble litt paff. Både av at 3 åringen var SÅ entusiastisk for hun skulle i barnehagen igjen. Og fordi hun "trodde" Marie var søsteren hennes. Og fordi det ble så tydelig hvor mye barna der betyr for 3 åringen!!!  Mammaen måtte jo fortelle at NEI, det er ennå en uke til 3 åringen skal i barnehagen, og nei Marie er ikke søsteren til 3 åringen, hun er en god venn. 3 åringen ble lei seg. Både fordi hun ikke fikk gå i barnehagen ennå, og fordi Marie ikke var søsteren hennes. Mammaen skjønner! For en 3 åring er det vel logisk. Når de er sammen 5-6 timer hver dag, de vokser jo opp sammen. Noen dager er det menneskene i barnehagen hun har flest timer sammen med. Selvfølgelig blir de en kjempe viktig del av livet!! Mammaen har bare tenkt alt for lite på det den veien! Tenkt altfor lite på hvordan det er når 3 åringen plutselig ikke får se de andre barna på 4 uker, de barna som nesten er søsknene hennes....

Mammaen vil nok tenke på det mer fremmover. Etter samtalene 3 åringen og mammaen har hatt i det siste. Og etter mammaen såg hvor utrolig glad 3 åringen ble, da de tilfeldigvis møtte Sara på en stor lekeplass i Sandnes!! Men nå er det bare 6 dager til 3 åringens ferie også er over. Det blir nok veldig kjekt for 3 åringen. Da er det bare mammaen som har "ferie" videre. Det blir veldig rart, tenker mammaen. Mammaen har hatt noen fantastiske ferie og sommer uker, sammen med 3 åringen og pappaen. Mammaen tror det blir rart og trist, å være den eneste som fremdeles har "ferie". Være den eneste hjemme på dagen. Mammaen tror det kan bli litt ensomt igjen nå, nå når mammaen er i så god form. Men så er det jo ikke lenge til mammaen får selskap hjemme. For mammaens mage vokser veldig! Og vitner om at det snart er familie økning. Så det er nok godt at mammaen får hvilt seg godt, før det braker løs med våkenetter igjen ;) For mammaen kjenner at ferie er MYE mer slitsomt enn hverdager !! ;)

Men ennå er det noen dager igjen av 3 åringen sin ferie. Og den skal nytes. Litt sånn som i dag, håper mammaen. I dag som 3 åringen og mammaen har vert ute hele dagen. Buss til Sandnes halv elleve, og ikke hjemme igjen før halv seks !!! ;) Nok en kjempe fin ferie dag !! ;)

3 åringen og mammaen anbefaler en tur i Sandvedparken i Sandnes, og ta gjerne et langt stopp på den store lekeplassen midt i parken !! ;)

Første og/eller siste stopp blir gjerne en softis på Mega på Bruelandsenteret (Nabobutikken til der pappaen jobber;).
Mate endene er et must. Eller/og måkene, tross alt flest av de ;)3 åringen viste kunster som mammaen ikke viste hun var stor nok til !! Overasker stadig !!
Lekeparken rett bortenfor Bruelandsenteret (mot Ganddal), falt virkelig i smak. Den var hovedgrunnen til at det ble en SÅ lang ettermiddag i Sandnes ;)3 åringen og mammaen må også ha mat! Skiver med smør og en banan, er kjempe greit å ha med på tur ! Antibac er også greit å ha tilgjengelig ;)

Enda noen ender som må få litt mat, noen ganske så tamme ! Men desverre ville ingen bli klappet, til 3 åringens store sorg!

Anbefaler ingen å bade i dette vannet (har alltid hørt det er veldig skittent?!)

Men 3 åringen måtte få kjøle ned beina bitte litt, for det var skrekkelig varmt !! "Åh så deilig", sukket 3 åringen ;)

Men vel hjemme ble det et ordentlig bad !! Godt å få av solkrem, sand og skitt !! Og så avslutte kvelden intullet i håndkle, i sofaen med en bitte liten is ;) Det er vel sommer det !! ;)


Tingeling var glad for å ha oss hjemme igjen ;) Hun er nok enda en av de som er glad for at ferien snart er over. Det er kjedelig å være katt alene hjemme ! Men hun må nok desverre finne seg i noen litt ensomme dager til... For 3 åringen og mammaen har tenkt å være MYE ute (og bortreist) de siste feriedagene ;)

Fortsatt fin ferie til alle som har det,

og ellers god hverdag til alle andre !!

Det er like viktig å gjøre de dagene gode,

tross alt flest av de !! ;)

3 kommentarer:

 1. Ønsker dere noen fine siste feriedager.
  For meg starter ferien til helga. Skal jobbe til og med fredagen,
  men så er det ferie. Gleder meg.
  Så fint å gjøre noe sammen, og mens ungene er små må man nyte det.
  Plutselig er de så store at å være sammen med mamma og pappa er det
  siste på ønskelista. Det går faktisk utrolig fort. Det er helt sant.
  Som sagt fortsatt god ferie til dere.
  Sommerhilsen fra Marit

  SvarSlett
 2. Hm.. Ja, dei er viktige for kvarandre desse barna som er saman oppi 8-9t kvar dag.
  Og vi voksne som er så heldige å få låne dei.

  Kos dokke resten av ferien!

  Sommarklem

  SvarSlett
 3. Herlig lesning. Godt at dere har flotte feriedager.
  Men ferien blir ofte lang nok for de små.
  Godt hun gleder seg til å begynne i barnehagen igjen.
  Ønsker dere en fortsatt velsignet god ferie :)

  SvarSlett

Veldig koselig om du vil legge igjen et lite spor etter deg ;)