søndag 20. januar 2013

Loppemarked - lørdag ;) I går var det tid for et av de største loppemarkedene i distriktet, på Ynglingen (KFUK/KFUM) i Stavanger. Me er jo veldig glade i både gamle og brukte ting, så me måtte ha oss en tur bort å kikke litt ;) En veldig kjekk måte å bruke en lørdag på. Det er alltid gøy å sjå ka andre ikkje vil ha lenger hehe. Du finner det meste slike steder, alt fra pynteting, kjøkkenredskaper, leker og fritids utstyr, og mye mye mer ! Det viktigste er ikkje å handle noko, det beste er opplevelsen, det er alltid gøy å gå å kikke ;) Og til priser som 5 -10 -15 kr, går det jo an å ta med seg noe him og, om noe skulle fall i smak. Og en ting til, de har alltid så god "kaffimat" på sånne loppemarkeder. Sjokoladekaker, boller og lapper er slagere ;)


Loppemarkedet skulle åpne klokka 10, og av erfaring vet me at det er smart å være tidlig ute! Det pleier alltid være MASSE folk, det resulterer i vanskelig å få parkering og at de fineste tingene selvfølgelig forsvinner fort. Derfor kjørte me hjemmefra kvart over 9, for å sikre oss parkering nær hallen. Me var der 9.45, og hadde me vert et par minutt seinere, hadde me måtta gått et stykke, for der var allerede nesten fult på parkeringen utenfor!

Det var masse fint å kikke på denne gangen også. Og selvfølgelig fann me et par ting, me fikk med oss him igjen. Eg har samlet på engler siden eg var liten, så det er alltid spennende å sjå om eg kan finne noen fine og/eller gamle engler når me er på loppemarked. Det gjor eg selvfølgelig i går og ;) To skjønne engler ble med him. En liten nisse til 3 kroner fann også veien opp i posen vår. Vet jula er over for i år, men denne var veldig søt, og det blir kos å ta den frem om et års tid ;)
 


En fasinerende flaske/karaffel, et spennende tilskudd i Yngve sin samling.

Nydelig mugge

Denne blir nok og stemningsfull når me får lys i den.

Klarte ikkje gå fra denne nydelige skåla med gull dekor. (stemplet Bavaria, elfenben porselen)

Er veldig svak for håndlagde ting, noen brukte nok en del tid på denne fine lille boksen. Og for 10 kroner får den et godt hjem hos oss ;)

Eneste minuset med loppemarkeder er trengselen det blir av så mange ivrige mennesker på en plass. De verste på slike steder er deffinitivt eldre damer ;) Loppemarked kan utvilsomt få frem det verste i noen folk, og der kommer damer 50 + på topp. De blir rett og slett både voldsomme og ikke så rent lite frekke hehe. Du ser de på lang avstad, det er som det oser beslutsomhet av de, når de har fått øye på noe, lengst inne ved veggen, mellom to bord, der det står "sill i tønna" med folk. Da er det best å ikke stå i veien.... Og skulle du være så slem og løfte opp noe de har sett seg ut, finnes det ikke nåde i blikket som treffer deg, om du skulle være så uheldig å møte blikket deres. De øynene maner en til å sette ting fra seg igjen ;) Me fikk oss noen albuer i sidene og stygge blikk i løpet av den korte tiden me var der. Men man må jo bare le av det ;) Se de rett i øynene og gi de et glitrende smil som kommer rett fra hjertet ;)
Alt i alt ambefales loppemarked og lignende på det sterkeste, både for å gi ting til, og til å anskaffe seg noen nye skatter ;) Som regel går pengene også til svært gode formål, så det er jo en vinn vinn situasjon. Så neste gang du ser et loppemarked, grip sjansen og kos deg. Og e du forberedt og obs på de eldre damene, vil du nok få en veldig kjekk opplevelse! ;)

Resten av lørdagen gikk i fotballkamp, der Liverpool vant 5 -0 !! Taco middag og masse leking med ei jublende glad jente! ;)  Kvelden ble avsluttet i det gode selskapet av min kjære, under teppet i sofakroken, levende lys i den "nye" "lysekronen", chips med dipp, cola i glasset og "hver gang vi møtes" på skjermen. Det blir ikkje bedre enn det ! ;) Me koste oss så, at praten gikk langt ut i de tidlige natte timer, noe eg kjenner godt i dag, når Hanne fann det for godt å ville opp klokka 05.30..... Jaja det er heldigvis søndag, og hviledag ;)

EN FORTREFFELIG SØNDAG TIL ALLE! ;)

1 kommentar:

  1. Her finner du informasjon om loppemarkeder i distriktet:

    www.stavangerlopp.is
    www.facebook.com/stavangerloppis

    SvarSlett

Veldig koselig om du vil legge igjen et lite spor etter deg ;)