onsdag 20. november 2013

Knekkebrød med kaviar OG hvitost.... og prestekrage med snø på !


"God morgen Hanne " Mammaen titter forsiktig opp i sengen til 2 åringen. Klokken er 7, og 2 åringen har ikkje våknet ennå. 2 åringen og mammaen skal sitte på med pappaen til barnehagen, er planen. Hvertfall mammaen sin plan. "Hanne køkke" (trøtte) høres fra en liten stemme langt under dyna. "uff da, er du så trøtt i dag?" sier mammaen. "men nå må me stå opp vett du, så ska me sitta på med pappa bort t barnehagen. Det blir kjekt!!!" Mammaen prøver å virke overbevisende. Men i dag har det vist ingen virkning. "Pisa futost hima i dag" kommer det fra et lite bustehode som stikker nesen ut fra dyna. " ja men det er jo tid for å gå i barnehagen nå" prøver mammaen seg. " Nei d æ isse dæ!" sier 2 åringen bestemt. Rar måte å snakke på, tenker mammaen. Litt sånn kristiansand/jærsk.... "iallefall ikkje Etne mål!" rart siden det tross alt er mammaen 2 åringen har snakket mest med til nå... jaja det får bli som det blir ;)

Hmm... tenker mammaen. Egentlig er mammaen imot at 2 åringen skal få velge selv, når tid hun skal i barnehagen og ikke.... det kan liksom by på litt problemer senere en dag, når 2 åringen MÅ i barnehagen tidlig. Men i dag er det jo egentlig greit, og 2 åringen har vert syk lenge, så kanskje det er lurt med en rolig morgen når hun er så trett. Ja det får være greit i dag tenker mammaen. Mammaen som egentlig hadde planer om å få 2 åringen fort i barnehagen, gå rett hjem og legge seg, slik at hun fikk noen flere timer sammenhengde våken senere i dag. Dagen forsvinner liksom så fort når mammaen er våken et par timer før hun legger seg et par timer... men men, tenker mammaen. Får tenke på 2 åringen først i dag, så får mammaen ta dagen som den kommer.

2 åringen og mammaen sier ha de til pappaen. Som kanskje faktisk kommer tidsnok på jobb i dag, siden han slipper kjøre i barnehagen ;)

"Ka vil du ha til frukost Hanne?" spør mammaen. " knekkebrød eller skjeva?" Mammaen blir stående å vente, og vente, og vente litt til, mens 2 åringen skal legge bamsen i sengen sin. Sengen er en litt smal kasse med et pledd over. Funker som bare det ;) bamsen må ha pledd oppå også selvfølgelig. Og slikt tar sin tid. For den må jo ligge riktig. " bamsen foa nå, natta bamsen" smiler 2 åringen fornøyd ned på den elskede bamsen.
 " eh... kekkebø" kommer det omsider fra 2 åringen. " ka vil du ha på knekkebrøe da?" " kavia å ost" svarer 2 åringen kjapt. " Ehh... kaviar og kvitost ? " mammaen synes dette er rart! (Pappaen synes det er rart at mammaen sier "kvitost". Den er jo GUL !! Det bryr ikke mammaen seg om. En sier kvitost på Etnemål ;)

" Mmhmm, Hanne ike d" (liker det) "Er du sikker på det Hanne?" det er første gang mammaen har hørt om dette, men det kan jo være 2 åringen har spist det i barnehagen....? " Ja de e sempe dott" sier 2 åringen med sin mest overbevisende stemme. "Jaja sier mammaen, " men da må du spise det også !" og mammaen tror nok hun spiser det. 2 åringen spiste brun ost med majones også, og brunsot med prim, som hun ville ha en annen dag. Jaja, mammaen synes det er fint at 2 åringen vil prøvesmake mye. Det er mange barn som ikke vil smake nye ting. Selv om mammaen synes 2 åringen har vel rar smak ;)

Og joda 2 åringen spiser det! Mammaen har ikke lyst til å smake en gang. Det høres aldeles ikke godt ut ! Men så liker ikke mammaen kaviar så godt heller da....

klokka blir 8 og endelig synes 2 åringen det er helt greit å kle seg. Det blåser kald vind ute, så i dag må dressen på, med ull inni. Og så de fine hanskene 2 åringen fikk i går. I går kom det "litt" snø når 2 åringen og mammaen skulle gå hjem fra barnehagen. Det blåste sterk, kald vind fra havet, så alle ble halve snømenn... og 2 åringen ble kald på fingrene. Senere gikk 2 åringen og mammaen på butikken og kjøpte hansker. 2 par faktisk. Det var halv pris. Fjorårets modell.... det er klart det blir halv pris da...?! jaja flott for de som ikke bryr seg om farge og mønster er helt nymotens !! ;) Det ble et flis par og ett par som var vanntette og forte. Det er fint i slapsevær. 2 åringen var stolt over de nye vottene, og gledet seg til å vise de i barnehagen. Så spørs det bare om hun vil bruke de da.... 2 åringen er egentlig ikke så glad i votter !!

Ingen problem å levere 2 åringen i barnehagen. Hun har ikke tid til å si ha de, eller gi klem. Hun skal rett inn å leke. Det er jo litt trist, men veldig godt også. Herlig for mammaen å se at 2 åringen trives i barnehagen !!

På vei hjem igjen ser mammaen den fine prestekragen som har stått i veikanten LENGE. I dag har den lagt seg ned, vinden og kulden ble vist for mye. Den har kjempet lenge nå. Rart det der.. det er liksom altid noen som kjemper imot naturens gang. Som ikke vil gi opp. Slik er det med mennesker også. Noen som ikke gir opp. Noen som skiller seg ut. Det er fint tenker mammaen. Slike mennesker, og blomster, gir lys i tilværelsen. De betyr litt ekstra. Og verden trenger de. Litt lenger borte i veien, står store trær. Mammaen ser at de faktisk kommer med nye blad knopper !! Men det er jo ikke så veldig rart, når det er 15 grader i begynnelsen av november. Men nå er det IKKE 15 grader lenger, og de må nok gi opp for naturens gang. Selv om naturen virker å være litt skisofren til tider, 
så blir det nok vinter i år også.
Og prestekragen, ja den må nok også gi opp. I går ble prestekragen helt hvit, mammaen såg den i snøværet. Mammaen tenkte på å ta den med hjem. Det ble ikke i går. Men i dag. I dag fikk den bli med hjem. Mammaen har ingen egnet vase... så den får stå i den lille søte muggen. 
Det funker fint :) Så kan den få stå i vinduet og se ut på den kalde vinden og regnet. Mammaen er usikker på om den klarer seg noe bedre, når den plutselig kommer inn i varmen. 
Men det er verdt et forsøk ;) så får den kanskje leve bitte litt lenger ;)


Nå tenker mammaen at det hadde vert veldig godt med en blund ;) Men kanskje hun skal nøye seg med EN time i dag, så blir det noen timer igjen. Til hun skal hente 2 åringen i dag ;) Etter barnehagen skal 2 åringen og mammaen ta buss til pappaen på jobb. Så skal de ut og lete etter vinter jakke og vintersko. Kanskje det er salg et sted ?! ;) 2 åringen hadde noen å arve fra før. Tante ungen til tante Ingunn. Men 2 åringen har vokst litt fort, og tatt tante ungen igjen. Ja 2 åringen vår er stor. 2 åringen ligner kanskje mest på pappaen i ansiktet....., men hun ligner mest på mammaen i høyde ;)

Ja, siden 2 åringen er i barnehagen, så er det bare mammaen, som ønsker alle en fin dag i dag da. Alle som har orket og giddet å lese så langt ned på siden ;) 

Prestekragen kan få stå litt på bordet også, sammen med de søte lysene ;)


2 kommentarer:

 1. Knekkebrød med kaviar og kvitost er kjempegodt.
  Det skulle du prøve en gang. Men visst du ikke liker
  kaviar så er det jo ikke sikkert du syns det er så godt.
  Er jo godt å kunne ta det litt med ro om morgenen.
  Jeg liker ikke å kaste meg ut døra med en gang jeg står opp.
  Men noen ganger er det nødvendig. Er jo godt å kunne sitte
  på med mannen om morgenen, det er forståelig.
  Håper du fikk sove litt og at resten av dagen blir bra :)

  SvarSlett
 2. Hmm ja kanskje det ikkje er så unormalt med kaviar og kvitost likevel da ;)
  Ja det er godt å ta det litt med ro om morgenen, det synes jo eg også. Men det frister liksom litt å bli kjørt frem og tilbake også hehe... Og jada eg fikk meg en blund likevel. Og en fin dag ble det også!
  Håper du også har hatt en fin dag, og håper du får en kjempe fin torsdag ;)
  Klem

  SvarSlett

Veldig koselig om du vil legge igjen et lite spor etter deg ;)