tirsdag 10. september 2013

kosedag inne, mens "værgudene" sloss


Fredag 6. september... 

(Jada eg vet det ikkje er fredag i dag ;) Men eg skrev dette på fredag, selv om internettet hadde tatt kvelden i toreværet, men så ble jammen internettet borte hele helga. Men eg har likevel lyst til å vise litt av kosedagen vår, selv om det er noen dager siden. Det blir tross alt ikke så mange om 2 åringen og mammaen nå når hun er i barnehagen ;)

"Værgudene" sloss i dag, mens englene strigråter, og internett og tv har tatt kvelden ! Men i dag, gjør det ingenting. For i dag er det kosedag, inne. Det har 2 åringen og mammaen bestemt!! 2 åringen har vert i barnehagen hele uka, og mammaen har gledet seg til denne dagen, dagen som er bare 2 åringen og mammaen sin. I dag skal de bare leke og kose seg. Ettermiddagene denne uka har vert litt slitsomme, for 2 åringen er ganske trett når hun kommer hjem fra barnehagen. En trett 2 åring i trassalder, er ikke bare bare, og det blir ikke alltid så mye kos av det ... og Ofte er mammaen litt halvhjertet med i leken, skulle liksom gjort noe annet heller.... ryddet, vasket, tørket støv, vasket klær... Men ikke i dag. I dag er det kosedag, og mammaen ser på mens leiligheten blir mer og mer rotete ;)

2 åringen og mammaen leker, med mange leker. Først "barbie" dukkene... "d e mamma" sier 2 åringen og smiler ned til den ene dukka. "mamma sine hårrr" fortsetter hun. Mammaen må smile, vel det var i overkant snilt å sammenligne mammaen med "dolle" dukka i dag. Oppsminket og kledt i miniskjørt og en kort topp, er vel så langt fra mammaen en kan komme i dag. Hun subber rundt usminket (vel litt sminke fra gårdsdagen henger igjen under øynene;), i nattasbuksa, stor t skjorte og den gode 15 år gamle trenings jakka. Vel, er det kosedag, så er det kosedag !! ;) Men ja, det eneste som kanskje ligner litt, er det røde håret...

 
Så finner 2 åringen en bamse. "sitte fange mamma?" spør 2 åringen bamsen, mens hun smiler og kikker den dypt i i øynene. "Ja, sitte fange mamma" Sier 2 åringen som svar. Mammaen venter at 2 åringen skal komme bort og sette bamsen i fanget sitt. Men nei da, 2 åringen setter seg fint i en krok på gulvet, med bamsen fint plassert på fanget. Der blir hun sittende å pludre så fint med den koselige bamsen sin. Mammaen må smile og tenker hvor flink 2 åringen har blitt til å leke. Hun bysser bamsen, gir den mat og snakker så fint til den.

2 åringen finner telefonen sin. "inge pappa" sier hun, og plaprer inn i telefonen, på et helt uforståeligt språk. Det eneste forståelige er "ha d pappa". 2 åringen snur seg mot mammaen å smiler. " pappa på jobb, pappa løpe. Dumme pappa" sier 2 åringen mens hun smiler og rister oppgitt på hodet. Mammaen må skrattle. Kan ikke skjønne hvor 2 åringen har DET fra. Joda, pappaen er på jobb, og joda, han har det med å løpe rundt på lageret og i butikken. Riktig flink og effektiv er han. Og ja kanskje 2 åringen synes det er litt dumt også, for da er han jo så sliten når han kommer hjem. Alt hun kan tenke på, tenker mammaen og smiler.

Men det aller kjekkeste 2 åringen og mammaen gjør i dag, er å finne frem minne esken fra 2 åringen var baby. Mammaen har tenkt på det lenge, og i dag er rette dagen. I den esken ligger de bitte små klærne som 2 åringen var altfor liten til. Hjemmestrikket lue og et par sokker, som 2 åringen fikk av noen snille gamle damer, mens hun låg på sykehuset. 2 åringen har aldri sett dette, hvertfall ikke som hun kan huske tror mammaen. Dukka må få prøve lua og sokkene, og de passer akkurat til den minste baby dukka. Det er helt ufattelig å tenke på at 2 åringen var SÅ liten. Men 1980 gram er ikke store menneske.
Mammaen finner også frem smykkene som 2 åringen fikk til dåpen. De kan nok heller ikke 2 åringen huske, og hun synes det er kjempe kjekt å få pakke opp og pynte seg med sine egne smykker. "oi oi" sier hun storøyd mens hun pakker opp de 4 små boksene. 2 smykker og 2 armbånd. Kjempe stas !!! og så fin hun blir med alle smykker på ;)
Klokka nærmer seg 12. lunchen er inntatt sammen med bamsen og dukkene. Mammaen setter seg dypt i sofaen og sier hun er trett nå, det er hviletid snart. 2 åringen forsvinner raskt ut på rommet sitt. Så kommer hun inn igjen med dukka sitt teppe. Det legger hun fint på fanget til mammaen, før hun forsvinner ut på rommet igjen. Hun kommer inn igjen med dukka sin pute, som hun plasserer fint bak mammaen sitt hode. Slik blir hun løpende frem og tilbake, mens hun henter enda et pledd, som hun brer på mammaen. 3 kosefiller (en om gangen selvfølgelig), som må ligge ved siden av ansiktet. Og til slutt tutten, som hun putter i mammaens munn ;) "mamma tøtte, nå tan mamma sove" sier 2 åringen og ser på mammaen som en liten baby. Lille gode 2 åringen til mamma !! ;)

15 minutt senere sover 2 åringen søtt i sengen sin. Hun var nok også trett !! ;) Så tar 2 åringen og mammaen en velfortjent hvil, slitne etter all lekingen. Og hvis værgudene har sluttet å sloss når hvilen er over, venter en busstur ned for å "hente" pappaen på jobb. Det er også stor stas! Ja en fin dag, har såvidt begynt ;)

MEN..... Værgudene sloss etter hvilen også, så 2 åringen og mammaen blir hjemme. Men de har en fortsatt fin dag sammen ;) 
Når 2 åringen får en fin hår strikk i barbie kinder egget fra sverige, da får mammaen til og med lov til å flette håret til 2 åringen !! ;)
Når kvelden kommer klokka 20.45, og 2 åringen ENDELIG ligger fint UNDER dyna i senga si, da synker mammaen ned i sofaen igjen. En 2 åring blir tydeligvis ikke så sliten av å være hjemme og leke med mammaen sin hele dagen, som hun blir av 6 timer i barnehagen. Mammaen har lekt masse i dag, det er slitsomt å leke, kjenner mammaen, men veldig koselig når en bare instiller seg på det ;)

Nå er det helg, og mammaen ser frem til å kose seg sammen med både 2 åringen og pappaen i to dager ;) ....Og det gjorde vi også, selv uten tv og internett hele helga ;)

Så nå skulle det ha stått god helg da, men siden helga er vel overstått, får eg si fortsatt fin veke til alle!! ;) Håper alle får noen gode øyeblikk sammen med de en er glad i, selv om det kan være travelt og hektisk midt i veka. Vi må ta vare på øyeblikkene, for de kommer ikke tilbake...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Veldig koselig om du vil legge igjen et lite spor etter deg ;)