torsdag 17. oktober 2013

En God-mamma dag, tenker mammaen.

"Hei dokka, vet du ka dokka, vet du ka? Mamma age middad t oss " 
En 2 åring som begeistret leker med dukka etter å ha hjulpe mammaen med å skrelle poteter. Det 
 vil si 2 åringen har gitt mammaen en og en potet ;)

Men det er gjerne ikkje så rart.  At 2 åringen er så begeistret. Det er nemlig ikkje hver dag. At mammaen lager sånn middag. Sånn helt fra bunn middag. Heller sjelden. Men i dag. I dag ble det kjøttkaker i brun saus. Ja faktisk hjemmelaget. Poteter. Kokte grønsaker (amerikansk blanding = ikkje heilt fra bunn ). Ertestuing. Kålstuing.

Ja når man får 800 gram kjøttdeig til 25 kroner, da kan en med god samvittighet ta med alt tilbehør alle har lyst på ;) Mammaen er veldig glad i Rimi butikken her. De har veldig ofte halv pris varer, som går ut på dato. Genialt. Så den kjøttdeigen som var på tilbud til 25 kr forrige uke, 
ble nå 12, 50 ;) Får det ikkje billigere enn det !!

Og middagen. Den ble så god at alle åt seg litt mer enn mette. Og likevel er det mer enn nok til middag i morgen og ! ;) 2 åringen åt både kjøttkaker og alt av tilbehør. 
2 åringen ville ha middag til kvelds også. 
Det vil si. 2 åringen ville ha "bolle". 
"kjøttbolle?" spurte mammaen. 
"Ja ha søttbolle" svarte 2 åringen. 
Mammaen er ikkje heilt sikker på om det var slik bolle 2 åringen mente. 
Men 2 åringen åt hvertfall middag enda en gang ;) Helt greit i dag tenker mammaen og pappaen. En sunn middag. Masse grønsaker. Og 2 åringen liker den. Da er mammen godt fornøyd. Da føler mammaen seg God husmor. God mamma. Mammaen har ikkje bare følt seg god mamma denne uka... Som når 2 åringen ikkje hadde fått badet på 4 dager!!! (selvfølgelig blitt vasket !! Kalles gjerne kattevask ? Og ikkje fått vasket håret)

 Noen dager. Eller mange. Er det ikkje så mye energi igjen, når ettermiddagen/kvelden kommer. 
Men 2 åringen må jo likevel bade, annenhver dag. Eh... NESTEN alltid annenhver dag.
2 åringen ELSKER å bade. Men det er slitsomt å bade en 2 åring. Eller det er ikkje selve badingen  som er slitsomt. Det er den kampen med å få 2 åringen OPP av badestampen som er slitsom. Hyling. Grining. En stor 2 åring som vrir seg som en mark. Ikkje så lett å håndtere lenger. Så noen dager. Eller av og til mange. Sånn ca annenhver dag. Blir det ingen bading. Bare en vask. 
Så altså en dag denne uka. 
Hadde det gått 4 dager !! 
Det er sjelden altså!! Men det skjedde nå. 

Det var sent på ettermiddagen denne dagen også. Etter barneidretten. Klokka halv syv! Både mammaen og pappaen var ganske slitne. Men 2 åringen MÅTTE få bade ! Men hverken mammaen eller pappaen hadde lyst til å ha 2 åringen så lenge våken. Og mammaen og pappaen viste at bading ville ta minst en halv time. Kveldsmat måtte komme etterpå. Kveldsmat tar HVERTFALL en halv time. Ofte mer ! Da gjorde mammaen noe hun ikkje er stolt av ! Noe som gjor at hun følte seg enda dårligere mamma. Mammaen matet 2 åringen med knekkebrød i badestampen !! :( Mammaen syntes ikkje det føltes heilt bra. Men det gikk MYE raskere å få 2 åringen i seng. Og 2 åringen spiste like mye som vanlig... Er det godkjent da mon tro ?? Mammaen føler det ikkje er heilt godkjent !! Det sies jo en skal ikkje bade rett etter maten, men ingen sier noe om å spise mens en bader... Men NEI, mammaen tror ikkje det er heilt godkjent. Det skal ikkje gjenta seg ! ;)

Sånn er det. Noen uker. De fleste. Inneholder dager med føle seg god mamma dager. Og noen føle seg dårlig mamma dager. Mammaen håper på en måte de fleste har det sånn. Går det an å være bare perfekt-mamma ? Mammaen tror ikkje det. Og mammaen tror ikkje at det er nødvendig heller. Middels-mamma må være bra nok mange ganger. Og dårlig-mamma er ok noen dager. Mammaen tror en er en GOD mamma likevel ;)

Dette har uansett vert en God-mamma dag. Den ble avsluttet (altså før kveldsmaten da...) med en tur med 2 åringen på Jærhagen kjøpesenter. 2 åringen liker tur på kjøpesenter. Og Jærhagen har bursdag. Kjøpesenter Bursdag er fint. Hvertfall for de som handler. Kjøpesenter Bursdag gir billige varer. Bare Barn butikken hadde super salg i dag. Siden det er bursdag liksom. 2 åringen trengte desperat noen varmere klær. 40% avslag på flees sett på Bare Barn butikken. Det er grip sjansen! Det ble en god handling ! Flees bukse. Flees genser. Reflex vinterlue. Reflex votter. 5 par sokker. Mammaen er veldig fornøyd med å bare ha betalt 270 kroner for ALT. Og enda mer fornøyd med at hun sparte 370 kroner !! ;) 

Så jo. Selv om mammaen er KJEMPE sliten. Føler mammaen at dette har vert en God-mamma dag. Hvertfall i forhold til noen andre dager... Mammaen har jo sørget for både SUNN og GOD middag. Og varme klær. Til 2 åringen. Og 2 åringen. Har blitt veldig god og mett. 
Og skal få holde seg varm i vinter ! :)

Nå sover 2 åringen søtt i senga si. I morgen har mammaen planer om å lage enda en God-mamma dag. I morgen er nemlig 2 åringen og mammaens kosedag ;)
Det blir fint. Tenker mammen. Og kryper snart i seng selv !! ;)

6 kommentarer:

 1. Knekkebrødspising i badekaret hørtes koselig ut :) Syns du er en flott mamma! Alt må ikke gå "etter boka" heldigvis :)
  Ha en flott kosedag i morra :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei hei og kjekt du har fått intrykk av det hvertfall- Og eg håper jo det stemmer ;) Nei tror ikkje det er mulig å få alt til å gå etter boka, og det trenger vel ikkje være målet heller !
   Ha ei fin ny veke !!
   Klem

   Slett
 2. Hei kjære Åshild :) Kosedager er dager man tar med seg i hjertet sitt <3 og det blir så kjekt når man skal fortelle om det i ettertid. Sånne opplevelser elsker vi alle <3 Tusen Takk for at du deler. Ønsker deg en fin helg! God klem fra Ann-Christin.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei ;) Ja kosedager er viktig synes eg! Og me koste oss på fredag og ;) Eg gleder meg allerede til fredagen kommer igjen hehe... Ha ei fin veke så lenge !
   klem

   Slett
 3. Dere har jammen hatt noen flotte dager.
  Er jo godt når en kan klare å lage god middag
  Men tror ikke verken det eller om en har badet hver
  andre dag er så viktig i den store sammenhengen,
  Du er ei god mor som har kosedager sammen med jenta di.
  Dager der du stort sett konsentrerer deg om henne.
  Ikke alle unger som får en slik dag i uka. De fleste er i
  barnehage hver dag fra tidlig morgen sene ettermiddagen.
  Imponert over at deg som klarer det, selv med dine ikke alltid goda dager.
  Ønsker deg ei velsignet god ny uke :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei ;)
   Ja me har mange flotte dager ;) Og me har fine kosedager, selv om det av og til ikkje akkurat går etter "boka". Det får så være, me koser oss. Det får være det viktigste ja ;) Eg vet me er heldige som har mulighet til en slik ekstra helge dag. Så nå skal eg lade opp heile veka, til helga kommer igjen ;)
   Ei riktig god veke til deg !
   Klem

   Slett

Veldig koselig om du vil legge igjen et lite spor etter deg ;)