torsdag 31. oktober 2013

2 åringen er blitt stor, større enn mammaen var klar over... ;)

2 åringen blir større, sterkere, voksnere, kan så mye mer. Mammaen synes ikke det er lenge siden 2 åringen var en bitte liten baby på under 2 kg! Nå er 2 åringen STOR ! Større enn mange andre 2 åringer ;) Det er kjekt å se synes mammaen. At 2 åringen er sunn, frisk, vokser, utvikler seg, lærer. Bare litt rart at det ikke er mammaen som lærer 2 åringen alt lenger. Nå lærer 2 åringen i barnehagen. Det er sånn det "skal" være, tenker mammaen, men det er litt rart likevel.2 åringen har fått VELDIG langt hår ;) Mammaen får lov til å style det, eh... av og til hvertgfall ;)

"Hanne er så flink til å kle på seg alt regntøyet selv" Sa "barnehagetante" i dag. "eh, ja hun er veldig flink til det" svarte mammaen. Men hun viste egentlig ikke at 2 åringen VAR blitt flink til det. 2 åringen kler ikke på seg selv hjemme. Ikke så mye hvertfall. Kanskje de ikke bruker nok tid på det hjemme, tenker mammaen. Kanskje de alltid prøver å skynde seg ut døren hjemme. De skynder seg nok ikke i barnehagen...

2 åringen og mammaen perlet litt etter barnehagen i dag. Da oppdaget mammaen enda noe nytt. Mammaen satte noen perler på brettet. "Nei mamma, d fei, d bli fei" Sa 2 åringen. Hmm, tenker mammen, når tid ble det feil å sette perler slik eller slik? Men nå ble det hvertfall feil, og 2 åringen måtte ta de bort igjen. Så må mammaen passe på å sette perlene der de "skal" være... :) 2 åringen har begynt å sette ting i system. Like farger ved siden av hverandre. Mammaen er stolt. Men lurer også på hvor lenge 2 åringen har gjort det.


2 åringen prater mye også. Mer og mer for hver dag. Og 2 åringen kan si ting og synge ting, som ikke mammaen kan. I dag, sang 2 åringen "Foa hele dagen, foa hele dagen" (sove hele dagen, Det skjønte mammaen) Men så begynte 2 åringen å klappe på en rar måte og sa noen ord som mammaen IKKE skjønte. "Hanne visa mamma", sa den skjønne 2 åringen overbærende. Hvorpå hun prøvde vise hvordan mammaen skulle klappe, og gjentok ordene som mammaen ikke kunne forstå. Mammaen prøvde å gjenta ordene. Men det ble vist ikke riktig... Mammaen må spørre "barnehagetante" på mandag, hvilken sang dette kan være. Rart at "barnehagetante" skal vite bedre enn mammaen... Men sånn er det. Og sånn skal og må det bli fremover, tenker mammaen. 2 åringen må oppleve verden uten mammane også. Selv om det er litt rart.

2 åringen likte å leke hjemme etter barnehagen i dag. 2 åringen likte å leke alene også. Det er ikke så ofte. Hjemme hvertfall... 2 åringen vil helst ha noen med. Men i dag var det ikke så viktig. Mammaen hadde ryddet og ommøblert litt på rommet til 2 åringen. Det ble bedre plass og lekene ble mer synlig. 2 åringen likte det. Det ble hvertfall veldig gøy å leke med gamle leker. " Nå må du komme og spise kveldsmat" Sa mammaen. For 2. 3. eller 4. gang. Klokken nermet seg halv syv. "Komme øgebikk, Hanne oma (holder) bare på me noko her" Ja mammaen skjønte det. Og skjønner også at 2 åringen er blitt stor og veldig flink til å snakke. Det er morro synes mammaen. Nå kan de endelig bli skikkelig kjent med 2 åringen. Se hvem 2 åringen er, på en annen måte enn tidligere.Nå sover 2 åringen, eller... hvertfall i seng. Joda 2 åringen hadde tid til å spise til slutt. Selv om det måtte en del lokking til ;) I barnahagen er 2 åringen så flink til å sitte å spise, sier "barnehagetante". Hmm, tenker mammaen. Jaja det er barnehagen det... Mammaen hadde egentlig tenkt å få 2 åringen i seng litt før 7 i dag. 2 åringen var kjempe trett på vei hjem fra barnehagen. Men så ble klokke nesten  8 likevel. Og der kommer fremdeles noen sang strofer fra barnerommet. Jo det var nok litt rart å legge seg i kveld. "Senga feil vei, Hanne foa denne veien i natt" sa 2 åringen når hun skulle legge seg. Ja, mammaen hadde snudd sengen, så det var nok litt rart. Men tydeligvis greit ;)

I morgen er det kosedag igjen !! ;) Det blir fint. Mammaen tenker på hva de skal gjøre da. Vet ikke helt. Kanskje leke mer på rommet. Kanskje bake. Kanskje gå på tur. Kanskje ta buss.  Mammaen vet ikke. Men fint blir det uansett. I morgen skal 2 åringen lære av mammaen. Og mammen skal nok lære litt av 2 åringen også. For 2 åringen skal ikke i barnehagen. Det er KOSEDAG !! ;)

2 kommentarer:

 1. Ja det er nok litt rart at ungene som før var helt avhengig av en,
  nå både klarer ting selv og lærer ting en ikke har kontroll på.
  Er jo godt at det blir større og klarer ting på egenhånd.
  Det er slik det skal være, om enn litt rart.
  Ønsker dere en flott kosedag :)

  SvarSlett
 2. Ja det er så absolut slik det må være, og ja veldig flott og se og. Men rart vil det vel være ei stund ;) Takk det ble en flottt kosedag også. Riktig god helg til deg !
  Klem

  SvarSlett

Veldig koselig om du vil legge igjen et lite spor etter deg ;)