mandag 1. juli 2013

Ikkje lenge til barnehagestart for 2 åringen...

Til høsten skal 2 åringen begynne i barnehage... Bare knappe to måneder til! Tror 2 åringen gleder seg, hun blir mer og mer opptatt av andre barn. Mammaen kjenner motstridende følelser. Tenker. 

Det kan bli godt. Få litt mer tid til seg selv. Få litt mer overskudd.

Det blir litt rart. Noen andre skal oppdra 2 åringen. Noen andre skal få leke med 2 åringen. Lære. Bestemme. Skjenne. Og le av alle påfunn. Bare max 4 dager i uken. Men likevel.... Rart ! 

Det kan bli litt trist også. For det første vil det si at 2 åringen vår begynner å bli stor ! For det andre, blir mammaen alene. Være alene hjemme hele dagen. Og kanskje. Bare kanskje vil mammaen føle seg litt sykere.  Da har liksom mammaen ingen grunn til å være hjemme. Eneste grunnen er sykdom. Nå er jo mammaen hjemmeværende mamma. Det er bedre !

Det var foreldremøte, for en måned siden. Mammaen og pappaen var der. Det var fint. Det er en stor barnehage. Mange barn. Men mange voksne også. Den er tilrettelagt. For barn som trenger litt ekstra. Det kommer alle til gode sier de. Mammaen tror også det. Mammaen og pappaen likte personalet! Og har bare hørt positive ting fra andre også. Det blir nok bra. Og fint for 2 åringen å begynne der! 

For to uker siden, skulle 2 åringen og mammaen vert på besøk, i barnehagen. Kraftig forkjølelse hindret det. Men i dag, gikk 2 åringen og mammaen på ettermiddags lekebesøk, alene i barnehagen. 2 åringen har vert der før. Et par ganger. 2 åringen og mammaen pleier å leke i en annen barnehage. På ettermiddagen. Den er bitte litt nærmere hjemme. Men i dag gikk 2 åringen og mammaen bitte litt lenger ;) Det var gøy ! Det er en stor lekeplass. Med sandkasse. Disse. Rysjebane. Klatrestativ. Mange kanter å balansere på. Hytter. Fotballbane. Trær. Gress. Asfalt. Grus. Og en kjøkkenhage. 2 åringen liker alt. Løpe rundt omkring er også gøy.
Det var 3 andre "unga" der i dag. 3 jenter. 2 åringen syntes det var kjekt. " hun er ganske søt" sa den ene jenta om 2 åringen. Til mammaen sa hun : " du har veldig tynne ben, og tjukke lår"  Ehhhh... javel tenkte mammaen. Smilte og sa "ok ?" Hva sier man, når en 5 åring sier "du har veldig tynne ben, og tjukke lår" ?? var det en bra ting ? ;) Eller såg mammaen rar ut ? ;)

Vel. 2 åringen og mammaen koste seg i barnehagen. Selv om 5 åringene sa rare ting. Kommer til å gå tilbake dit. Flere ganger i sommer. Fint at 2 åringen blir godt kjent, hvertfall ute, før hun skal begynne. Men det var kaldt. Mye mer vind i den barnehagen. Mammaen tenker. 2 åringen trenger gode vindtette klær!! 2 åringen var nok kledt i dag. Det var ikkje mammaen ;) Ofte sånn....

Alt i alt tror mammaen at både 2 åringen og mammaen vil ha litt godt av dette. 2 åringen får lære og oppleve mye nytt. Og leke med andre barn ! 2 åringen og mammaen har vert sammen, nesten 24 timer i døgnet (- soving), hver dag i 29 måneder. Det blir bra. Men RART vil det nok bli. I starten... (Og blir det FOR rart, kan 2 åringen få være mye hjemme også ;) 

Men aller først skal me nyte sommeren sammen, det håper me alle der ute gjør også, hvordan enn været er og blir ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Veldig koselig om du vil legge igjen et lite spor etter deg ;)