fredag 26. juli 2013

SOMMER, sol, bading, Drømmehage og så.... en etterlengtet liten hviledag ;)

Det er dagen derpå, derpå, derpå... Det har vert mange flotte dager. Sol. Varmt. Sommer !! ;)

 I dag.. Hviledag. Kjenner det blir godt med helg. Håper på fine dager da også. Men først er det tid for en litt roligere dag ;) Kjenner mammaen hvertfall.
Sol og sommer betyr UT uannsett. Sol og sommer betyr å bruke krefter en kanskje egentlig ikke har. Mammaen vil jo at 2 åringen skal få mest mulig ut av sommeren. Gode opplevelser. En skikkelig følelse av sommer. Det er viktig! Og det har jo mammaen også lyst på! ;) Man kan ha sommer, selv om man ikke kan reise så langt!! Men da er det fort gjort å bruke for mye krefter. Det kjennes etterpå. Når kroppen blir anspent. Sliten. Sover dårlig. Litt rykk og napp til tider og utider. Men det er verdt det !! ;)

Men i dag. Tror mammaen at 2 åringen også kan tenke seg en litt roligere dag. Hvertfall en roligere start på dagen. 2 åringen som sov til 8 i dag. 2 åringen som satt i senga til klokka 9, og plastret sine såre knær med plaster og klistremerker ;) Det blir fort såre knær av sommer.

2 åringen vil se "Makka makka" mens hun spiser frukost. Makka makka er Drømmehagen. Eller "In the night garden". 2 åringen ser det på engelsk. Men blir like hekta likevel. Mammaen skjønner det ikke. Men så er hun ikke 2 år heller da. 2 åringen elsket det, etter at hun tilfeldigvis såg det en gang på youtube. "Mer Makka makka" sa 2 åringen, med tårer i øynene. Mammaen skjønte ingenting ;)

"Hva vil Hanne ha til frukost?" spør mammaen. " Eh.. sokkolade?" Sier 2 åringen med sin søteste stemme, hodet litt på skrå, tindrende øyne og et digert glis rundt munnen. Mammaen må le "Nei, det kan du ikke få. Vil du ha skive, eller kjeks (knekkebrød, men smaker bedre når det kalles kjeks :) med ost?" " Eh.. is ?" Kommer det kjapt fra 2 åringen, som blir enda mer sjarmerende. Mammaen må le litt til, og går og smører kjeks med ost. Og 2 åringen spiser. Og ser "Makka makka". I Dømmehagen.

"Det er natta" sier 2 åringen, med sin tristeste stemme. Drømmehagen episoden er slutt. Klokka er blitt kvart over ti. Mammaen ser sola har klart å trenge gjennom det hvite skydekket, som har kommet for første gang denne uka "skal vi gå ut en tur" Spør mammen" "Nei" sier 2 åringen, for første gang denne uka. 2 åringen forsvinner ut på rommet sitt. Kommer inn igjen med tutten og kosefilla. Jo tror 2 åringen også trenger en roligere dag. Dager fra 7.30 til 20.30. Dager uten hvil på dagen. Lange dager i sol og varme. Dager der 2 åringen bare vil LØPE og HOPPE overalt.  Jo det tar på både liten og stor!! Mammaen prøver å mase litt, for å lette samvittigheten ? Burde jo vært ute en tur. 2 åringen har ikke lyst. Vil se "Tiing og Hanne på pc". Mammaen filmer mye for tida. 2 åringen synes det er kjempe gøy å se seg selv på dataen. Mammaen kjenner det egentlig er helt greit, i dag, hvertfall i formiddag ;)

Så kommer ettermiddagen til Klepp. Og hviledagen tar slutt... (hvertfall litt mer aktivitet;) Det blir en kort lur på 2 åringen, ingen hvil på mammaen. 2 åringen og mammaen må ta bussen. Ned til pappaen på jobb. Derfra skal de rett til 2 åringens tante Ingunn. Bare dumt at tante Ingunn ikke er hjemme denne dagen heller. Men det er liksom derfor pappaen, mammaen og 2 åringen skal ut dit, igjen. Tante Ingunn har hage. Og blomster inne. Blomster blir også tørste i varmen !! Så blomstene får vann. Fra vannslangen. Og fra litermålet 2 åringen vanner med. Det er gøy å vanne blomster. Synes hvertfall 2 åringen ;) Mammaen synes også det er gøy. Mammaen liker å stelle hager, bare litt varmt i dag....

Før pappaen, mammaen og 2 åringen drar hjem, må de innom kjøpesenteret Jærhagen. 2 åringen må ha sommer dyne. Så slipper hun å våkne kliss våt etter hver hvil ( Bare dynetrekk eller pledd blir ikke godtatt!!). Og så må 2 åringen ha ny solkrem. Tross iherdig smøring, ble armene litt røde. Og solkremen ble tom!

Og så, vel hjemme, får 2 åringen leke en times tid hos bestevennen, før det er sengetid!  Ingenting er som å ha en bestevenn som nærmeste nabo !! ;)

Det har vert enda en fin dag, i en veldig fin uke!!Litt roligere (heldigvis;) Men fortsatt fin ! Det har vert sommer, hele uken.


2 åringen og mammaen har hatt sin egen Drømmehage. De siste dagene. Sommeren er ikke det samme, uten Drømmehagen til "Skjesje". 2 åringen forguder Kjersti. Kjersti er alltid så snill. Kjersti leker alltid masse med 2 åringen. Kjersti har alltid en kjeks, eller is, gjerne flere. 4 til dagen er fint, for en 2 åring. Men det er greit, tenker mammaen. Saft is er godt i 30 grader +. Kjersti har også bær og sukkererter i Drømmehagen sin. Sukererter er kjempe godt. Bær, som ikke er helt modne, er ogå godt, for en 2 åring, som får plukke selv ! ;)


Og så har Kjersti BASSENG i Drømmehagen!! 2 åringen kunne bodd i BASSENG. Og når Kjersti OG "Matish" (Hannes bestevenn) er med i BASSENG, er det Himmelriket for en 2 åring. 2 åringen og mammaen, fikk sine gode naboer med til Kjersti samme dag som de kom hjem fra en LANG ferie. 2 åringen har savnet bestevennen sin fryktelig. Mammaen var ikke klar over at 2 åringer kunne bli så glad i et annet barn, og savne et annet barn så mye. Men heldigvis er de hjemme igjen. SÅ 2 åringen vår kan få klem og leke med bestevennen hver dag igjen ;)


I går ble det ikke bading i BASSENG. Men 2 åringen fikk vasse litt i elva i stedet. Det var også stas. Og i går ettermiddag, kom det litt regn. Første gang denne uka. Og en lykkelig 2 åring  sprang og danset i regnet !! Det er SOMMER det ;)

Du vet det har vert skikkelig sommer (noen dager hvertfall :)
- når du er GLAD når temperaturen synker 5 - 10 grader , og det kommer REGN.
- når du er glad for at det alltid blåser litt her på Klepp.
- når en 2 åring har skrubbsår på begge knær.
- når solfaktor 30 ikke er nok, selv om du smører hver 90 minutt. 
- når du må kjøpe nye solkremer midt på sommeren, nå i solfaktor 50 (for å være på den sikre siden)
- når hånden ikke går i ett med den hvite buksa lenger (leggene er en helt annen sak...).
- når du må vanne tante Ingunns hage i en time.
- når du må kjøpe sommerdyne.
- når du har vert i DRØMMEHAGEN hele uka ! ! ;)

Og mammaen, er så glad og takknemlig for de som har vert med å gjort denne uka til en flott sommer! Kjersti med Drømmehagen og BASSENG. Naboene som endelig kom hjem fra ferie, og kunne være med å leke igjen ! ;) Og Pappaen som er med å går tur, og leker på ettermiddagen, og som bærer 2 åringen på skuldrene, hele veien opp fra elven, når 2 åringen har våte føtter. Mammaen har gjemt mange gode sommerminner i hjertet denne uken. Og det håper mammaen at 2 åringen også har ! ;)

Ønsker alle en fortsatt fin sommer, håper på mange flere SOMMER dager !! ;) Hva gjør dine sommer dager perfekte ?? ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Veldig koselig om du vil legge igjen et lite spor etter deg ;)