fredag 29. mars 2013

Fugleparken på Nærbø ;)

Da spysyken angrep Ekrheim ( gården eg kommer fra ;) blei det endringer i påskeplanene våre... Det fristet lite å få den smitten nå, så hjemreisen er utsatt på ubestemt tid. Det var jo veldig dumt, både for de stakkarene som ble syke, og forde me ikkje fikk vert sammen med de i påsken. Men samtidig har me hatt noen herlig avslappende dager hima! Både Yngve og eg har fått sovet masse, og kjenner me begge trengte det! ;)

Men ka finner me på med ei lita jente da, som trenger litt mer aktivitet en det foreldrene klarer å gi hima. På formiddagen var Hanne og eg på tur i Kleppeloen i 2 timer, lekte masse, fikk sjå masse småfugler og to ekkorn, eller mus som Hanne seier ;) Men på ettermiddagen følte me for å gjer noko litt annerledes. Hanne elsker å få gå tur og ut å leke, men det blir en smule kjedelig for foreldrene i lengden ;) Så i dag tok me turen til "fugleparken" på Nærbø. Hanne er jo så glad i fugler, snakker om pip pip og gakk gakk heile dagene. Me har jo vert å matet ender her på Klepp mange ganger, og Hanne elsker det. Så me tenkte at å få komme så nær fuglene som i parken måtte være topp, det var det og! ;) Me stor koste oss ;)

Fugleparken eller "Foglaparken" som jærbuen seie, eller bare "Parken" som skilta viser til, ligger ganske midt i Nærbø sentrum, ca 500 meter ned Parkveien fra jernbanen. Det er en koselig liten park, stapp full av ender, og en del gjess, kalkuner, påfugler og diverse hønse arter. Alle er veldig tamme, de spiser omtrent ut av hånda di. Gjessene var litt i vennligste laget, ganske innpåslitne ;) Var nesten litt små skummelt når de skulle følge etter oss heile tida... Men alle var veldig snille!

Me presterte å ta 160 bilder de 90 minuttene me var der, du kan sei eg knipsa litt ;) Men mange ble litt uskarpe. Fuglene var jo i konstant bevegelse, og eg er ikkje så dreven med speilrefleksen ennå... Men det ble en del brukbare og, synes eg hvertfall... Her kommer et lite knippe ;)

Ender låg og sov OVERALT, og brydde seg lite om me stod og gikk en halv meter fra de.

Det var greit å sitte på pappa sine skuldre, når det var SÅ mange ender.

ÅHH så stor eg er! ;)

Anda stakk av med heile skiva!!

De litt vel nærgående gjessene ;)Kalkun er vel av de styggeste fuglene som finnes... Faktisk er de finere bakfra enn forfra ;)
En titt inn i fuglehuset...

Påfugler er aldeles nydelige, bare syndt me ikkje fikk sjå den i all sin prakt...

Få sjå kor nerme du tør gå, sa Yngve. Vel eg kunne tatt på den... Utrolig tamme de var! ;)

"Kakle hønene" på taket skrek farvel når me skulle gå.... For en stygg lyd!! ;) HA EI FORTSATT STRÅLANDE FINE PÅSKEFEIRING !! ;)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Veldig koselig om du vil legge igjen et lite spor etter deg ;)